sadsad x
asdasd

MIDI klavyeler bilgisayarınıza USB ile bağlanır ve bütün MIDI uyumlu ses ve programları kontrol edebilmenize imkan sağlayan klavyelerdir. Sahne ve stüdyolarda kullanılan sanal enstrümanların (DAW’lar, dijital enstrümanlar, Plug-in’ler) artan kullanımı ve MIDI klavye fiyatlarının uygunluğu nedeniyle, çağdaş müzisyenler ve yapımcıların müzik yapım sürecinin önemli bir parçası haline gelmiştir.
MIDI klavyeler genellikle 25, 49, 61 veya 88 tuşa sahiptir ve uzunlukları 50 cm ile 127 cm arasında olabilir. Nadir de olsa 32, 37, 73 ve 76 tuşlu modelleri de bulunmaktadır.
1980’li yıllarda MIDI klavyenin meydana gelmesinin asıl amaçlarından biri, canlı performans sergileyen sanatçıların performanslarını birden çok Synthesizer yerine tek bir klavye üzerinden sergilemesini sağlamaktı ve bu konsept gerçekten harika bir başarıya ulaştı. Günümüzde sadece canlı performans sergileyen sanatçılar değil, dizüstü bilgisayar kullanan şarkı sözü yazarları, stüdyo kullanıcıları, ses mühendisleri ve bunun gibi birçok sanatçı MIDI klavyeleri kullanmaktadır.

Teknik olarak MIDI klavye, piyano ve Synthesizer tarzı tuşlara ve genellikle çeşitli Knob, buton, Fader, Pad’lere sahip cihazlardır. Bunların tümü, MIDI verilerinin harici ses modüllerine (synthesizerlar), bilgisayar yazılımı üzerindeki synthesizerlara veya bir donanım ve yazılım Sequencer’ına iletilir. Çoğu MIDI klavyenin kendi kendine ses üretme gibi bir özelliği yoktur, ancak hemen hemen her MIDI klavye diğer aygıtların seslerini ve parametrelerini kontrol etmek için kullanılabilir.
Bir MIDI Klavye kullanmanın verdiği avantajların en başında çok yönlü olması ve kolaylıkla taşınabilir olması geliyor. Neredeyse bütün modern müzik donanımı ve yazılımları üzerinde kontrol sağlarken, bazı modeller bilgisayar çantasına koyabileceğiniz kadar ufak olur. Tavsiye edilen MIDI klavye markaları arasında M-Audio, Nektar, Alesis, Novation ve Native Instruments markaları bulunur.

Filtreleme
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.